Coronatest:
Ring för pris

Coronatest i Södertälje
Gör ett Coronatest på Birka Läkarcenter i Södertälje. Nu kan vi erbjuda en coronatest för dig i Södertälje med omnejd, eller för dig som har vägarna förbi. På grund av det höga trycket, kontakta oss per telefon för att boka tid. Drop-in är endast giltigt när tiden tillåter. Om du har några frågor, ring 08-550 33 222.

Om testerna
Testerna kan också kombineras med antikroppstest som mäter IgG och IgM. Vi har hög tillförlitlighet vid ett positivt resultat.

 

Många letar just nu efter ett coronatest i Södertälje. Det finns två  typer av coronatester som man kan ta. Det ena gör att du ser om du har en aktiv covid-19-infektion och den andra är till för att se om du har haft en infektion för covid-19 tidigare. Nu erbjuder Birka Läkarmottagning möjligheten att genomgå en kontroll för att se om du har en aktiv infektion. Med detta test kan du inte ta reda på om du har varit sjuk tidigare, men bara om du för närvarande är sjuk med COVID-19. För att kontrollera om du har antikroppar mot covid-19) måste du göra ett covid-19-antikroppstest.

Coronatest för företag
Vi erbjuder även test för arbetsplatser. Boka tid genom att ringa 08-550 33 222 eller skicka ett e-postmeddelande till emil.racho@telia.com. Kvantitetsrabatt kan beviljas beroende på antalet anställda. Våra koronatester visar om du har Covid-19. Vi har också möjlighet att testa för antikroppar.

 

Kan jag känna mig säker när jag utför testet hos er?

Personalen på våra kliniker har alltid på sig munskydd, förkläde och handskar under utförandet av testet. Alla ytor spritas noggrant. Om det blir alldeles för trångt i vår lokal på Birka Läkarmottagning kommer vi att be personer att gå ut i väntan på sitt prov.

 

Drop-in för Coronatest?

Vi har Drop-in i mån av tid. På grund av högt tryck ber vi er att boka en tid genom att ringa oss

 

När kan jag ta ett antikroppstest för covid-19?

För att göra testet så säkert som möjligt bör du vänta minst 14 dagar efter att du har blivit sjuk för att din kropp ska utveckla antikroppar mot COVID-19. Vissa tester visar både IgM och IgG. IgM är en antikropp som din kropp börjar göra efter några dagar och sedan försvinner gradvis. Dessa kan sedan visa dig om infektionen var nyligen och om du har en kontinuerlig reaktion. Detta betyder inte nödvändigtvis att du är smittsam, men om du får ett positivt IgM-svar, rekommenderar vi att du isolerar dig. IgG börjar vanligtvis bildas efter cirka 5-7 dagar och anger om du har haft en infektion och utvecklat antikroppar mot Covid-19. Dessa coronavirustester visar inte om du har antikroppar mot andra coronavirus, utan bara mot COVID-19, som är det coronavirus som för närvarande sprider sig över hela världen.
 

I en publikation, som du kan läsa på Folkhälsomyndighetens webbplats, skriver de att IgG-nivåerna har visat sig fortsätta att stiga även under och även efter den tredje veckan efter sjukdomen. Därför är det bättre att vänta minst 14 dagar för att testa innan din kropp har en chans att producera tillräckligt med antikroppar för att antikroppstestet ska kunna upptäcka dem.